کابینت یک وسیله کاربردی است که باعث ایجاد فضایی مرتب و زیبا در محیط آشپزخانه خواهد شد. همه ما میدانیم که در یک آشپزخانه چقدر وسایل ریز و درشت کاربردی وجود دارد. این وسایل باید به شیوه درست قفسهبندی و توسط طبقههای مخصوص، سازماندهی شوند. قیمت کابینت آشپزخانه نیز با توجه به طراحی آن تنظیم میشود. بهعلاوه دیگر زمان نمایش وسایل و تجهیزات آشپزخانه به پایان رسیده است و همه تمایل دارند در زمان خرید کابینت یا سفارش آن، از سیستم نظم دهی تو کار، استفاده کنند. به همین دلیل طراحی کابینت بهگونهای انجام میشود که حتی وسایل بزرگ نیز برای خود کمد یا قفسه جدا داشته باشند؛ که با بستن درب قابل رویت نباشند. رسیدگی به جزییاتی که خیلی جلوی چشم نیستند؛ اما بسیار مهم هستند نیز در طراحی کابینت باید مورد توجه قرار گیرد. در این مقاله قصد داریم اطلاعات مفیدی در زمینه طراحی و قیمت کابینت آشپزخانه ارایه کنیم. با ما همراه شوید.
3 نکته مهم در طراحی کابینت آشپزخانه
برای آنکه یک کابینت آشپزخانه جدید، زیبا و کاربردی داشته باشیم باید یک سری نکات را در زمان طراحی آن مورد توجه قرار دهیم. در ادامه به تعدادی از مهمترین نکات اشاره میکنیم:
در زمان طراحی باید دقت کنیم که هر طبقه و قفسه را با چه هدفی طراحی میکنیم. برای رسیدن به این هدف باید جای هر وسیله را از قبل مشخص کرده باشیم. بعضی دریچهها باید یک طبقه باشند، بعضی قفسهها باید دو یا سه طبقه باشند. قفسه وسایل بزرگ باید دارای فضای کافی باشد. اگر طراحی کابینت را برای آشپزخانه کوچک انجام میدهیم، توجه داشته باشیم که؛ از همه فضاها و زوایای به نحو احسن استفاده نماییم. در چنین مواردی حتی فضاهای کوچک هم باید یک طرح کاربردی داشته باشند. در این گونه موارد، استفاده از فضا از بالا تا سقف و از پایین تا کف باعث میشود فضاهای بیشتری را ایجاد نماییم.
رویه کابینت همان سطحی است که بر روی آن وسایل ضروری را میگذاریم و در مواقع لزوم کارهای مهم را بر روی آن انجام میدهیم. در طراحی کابینت جزیره؛ رویه دارای اهمیت زیادی است. رویه کابینت باید دارای طراحی استاندارد باشد. در ادامه نکاتی را در اینباره ارایه میکنیم:
استفاده از سنگ کابینت در این موارد رایج است. امروزه تکنولوژیهای جدید در این زمینه بسیاری از مشکلات را حل میکند. سنگ طبیعی کابینت و سنگ مصنوعی کابینت هر دو در این زمینه راهکار مناسبی هستند. سنگهای گیوتین، گرانیت، مرمر از جمله سنگهای طبیعی هستند که مورد استفاده قرار میگیرند که اگر چه قیمت کابینت آشپزخانه را افزایش میدهند؛ اما زیبایی و اصالتی ویژه دارند. سنگ کورین و کوارتز ترکیبی با مواد مصنوعی از جمله سنگهای مصنوعی رویه کابینت هستند. قیمت کابینت آشپزخانه کورین با توجه به متریال گرانقیمت آن زیاد میشود، اما زیباییاش نیز فراروان است.
باید بدانید که قیمت کابینت آشپزخانه تا حد زیادی به نوع صفحه رویی آن بستگی دارد. صفحات کابینت باید دارای ویژگیهایی مانند ضد آب، ضد خش، ضد ضربه، ضد حرارت، ضد سرما و مواردی از این دست باشد. به همین دلیل رویههای مصنوعی شامل مواد پتروشیمی و مواد شیمیایی میتوانند در این زمینه کمک کنند. صفحه کابینت شرکتی با مغزی MDF و روکش ملامینه، پی وی سی، هایگلاس، پلی گلاس و … از جمله موارد کاربردی محسوب میشوند. قطر صفحههای ام دی اف حدود 16 میلی متر است و آن را بهصورت یک لایه، 2 لایه، 3 لایه و 4 لایه میسازند و به این روش قطر رویه کابینت را افزایش میدهند.
برای کابردی کردن صفحه کابینت از رویه تمام استیل برای آن استفاده میشود. این نوع کابینت دارای ماندگاری زیادی در برابر ضربه و رطوبت است.
رویه روستیک، طراحی یک صفحه تمام چوب است که برای روی کابینت استفاده میشود. این صفحه باید از یک برش طولی از تنه درختان طبیعی، بهصورت یک دست و بدون حذف پوسته چوب یا از بین بردن گرهها و پیچ و تاب خوردگیها، ارایه میشود. برای ایجاد سطح یکدست بر روی این رویه تمام چوب از یک لایه اکرلیک یا پلی استر با ضخامت زیاد، استفاده میشود. قیمت کابینت آشپزخانه روستیک ممکن است زیاد شود اما به زیباییاش میارزد.
اصلیترین نکته در زمان تعیین قیمت کابینت آشپزخانه، انتخاب نوع متریال آن است. قیمت چهار متریال زیر، بر روی قیمت کابینت آشپزخانه تاثیر زیادی میگذارد:
چوب عنصر کاربردی در ساخت وسایل خانه و مبلمان اداری است. این عنصر بهصورت طبیعی و مصنوعی در ساخت انواع سبک کابینت آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه نکات مهمی را درباره انواع کابینت چوبی ارایه میکنیم:
سبک روستیک و کلاسیک در طراحی خود از چوب طبیعی استفاده میکنند. روی چوب طبیعی باید سمباده کاری شود و رنگ جلا بخورد تا جلوه و نمای زیبایی بیابد. در سبک کلاسیک از اشکال منظم هندسی و با ابعاد استاندارد استفاده میشود. سبک روستیک اما کابینت را با چوب طبیعی بدون پرداخت میپسندد. در سبک روستیک چوب با پوسته درخت و سوخته کاریها و حاشیههای اضافی آن به صورت طبیعی مورد استفاده قرار میگیرد. بر روی این چوب از پلی استر یا اکرلیک استفاده میشود و در نهایت با سمباده کاری مخصوص سطحی صاف و یکدست حاصل میشود. قیمت کابینت با چوب طبیعی زیادتر از انواع دیگر کابینت خواهد بود.
چوبهای مصنوعی ترکیبی از تکههای چوب طبیعی بازیافتی، چسب و رزین هستند؛ که طی فرآیندی خاص تبدیل به تختههای با ضخامت مشخص میشوند. چوب ام دی اف و اچ دی اف به دلیل ساختار همگن و یکنواخت خود در این محصول بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. البته باید در نظر داشت که قیمت کابینت HDF ارزانتر از قیمت کابینت MDF است. دلیل این امر آن است که چوب MDF دارای چگالی یکنواخت بیشتری نسبت به HDF است و این در ماندگاری و کیفیت محصول تاثیرگذار است. با این وجود در بعضی از انواع کابینت از چوب نیوپان که کیفیت پایینتری دارد؛ نیز استفاده میشود، که این کار فقط در نواحی که با رطوبت در تماس نیست، کاربرد دارد. استفاده از چوب مصنوعی در طراحی کابینت مدرن و کابینت نیوکلاسیک کاربرد دارد. در ادامه نکاتی را راجع به روکش چوب مصنوعی بیان میکنیم:
چوبهای مصنوعی نیاز به یک روکش مناسب دارند؛ تا جلوه و جلایی نو بیابند و زیباتر شوند. برای این امر از روکشهای اکرلیک، پلی استر، هایگلاس،پلی گلاس، لمی گلاس، ملامینه، ممبران و روکش چوب طبیعی استفاده میشود.
هر یک از روکشهای ذکر شده تعدادی از ویژگیها را به کابینت میافزاید. بعضی از این روکشها در براق کردن و جلوه بخشی موثرند، بعضی از آنها ضد آب و ضد خش محسوب میشوند و بعضی نیز دارای نمای زیبایی هستند.
قیمت روکش کابینت آشپزخانه نیز در قیمت نهایی آن تاثیرگذار است. به عنوان مثال روکش اکرلیک و هایگلاس جز روکشهای
کابینتهای تمام فلزی نیز طرفداران خاص خود را دارند. چهار نوع کابینت فلزی زیر در ساخت کابینت مورد استفاده قرار میگیرند:
باکیفیتترین نوع کابینت فلزی؛ کابینت استیل است. کابینت استیل محکم و بسیار کاربردی است. ظاهر نقرهای و براق این نوع کابینت، جلوه خاصی دارد و برای طراحی کابینت مدرن، متریال مناسبی است. این کابینتها دارای مزایای زیر هستند:
کابینت مدرن استیل محبوبیتی ویژه در کابینت آشپزخانه رستوران، کابینت آشپزخانه بیمارستان، کابینت آزمایشگاه و مواردی از این دست دارد. قیمت کابینت آشپزخانه فلزی استیل در مقایسه با انواع کابینت فلزی دیگر بیشتر است.
فلز گالوانیزه همان ورقههای فولادی روکش شده با فلز روی است. ورقههای آهن گرما دیده، فولاد را تشکیل میدهند که در نهایت توسط فلز روی پوشش داده میشوند؛ تا در برابر خوردگی، رطوبت و آب، مقاوم سازی شوند. این نوع کابینت بسیار کاربردی است. ماندگاری این نوع کابینت و پذیرش رنگهای متنوع و با سبکهای اجرایی متفاوت، جلوه و نمای خاصی به این نوع کابینت بخشیده است. این کابینت خود را با هر سبک و دکوراسیونی هماهنگ میکند. از آنجا که قیمت کابینت آشپزخانه گالوانیزه بسیار مناسب است؛ میتوان آن را کابینت مناسبی برای منزل دانست. قیمت کابینت آشپزخانه گالوانیزه از کابینت فولاد سیاه بیشتر است.
کابینتهای آلومینیومی از سال 2008 توسط کشور مالزی ساخته و وارد بازار شدند. آلومینیوم به دلیل اکسید شدن در محیط طبیعی، در لایه بیرونی خود دارای یک لایه محافظ طبیعی است. از این رو در برابر مواد شیمیایی واکنش نشان نمیدهد. بهعلاوه این نوع کابینت آشپزخانه، ضد زنگ است و دوام و کارایی زیادی دارد. سطح آلومینیوم به راحتی پاک میشود و هیچ گونه آلودگی و میکروب را در خود نگه نمیدارد. این ماده در برابر دمای بالا و شرایط آب و هوایی متفاوت، بسیار مقاوم است. البته هر محصولی در کنار مزایای خود معایبی نیز به همراه دارد؛ از جمله آنکه ممکن است کابیت آلومینیومی ممکن است در اثر ضربات سنگین، دچار فرورفتگی شود. همچنین در دمای بسیار بالا مقاومت زیادی ندارد و از سوی دیگر طراحی نمای ظاهری این نوع کابینت، دارای محدودیتهایی است و قدرت مانور را از طراح خود میگیرد. کابینت آلومینیومی مدرن، نمایی ساده، اما زیبا ایجاد میکند. قیمت کابینت آشپزخانه آلومینیومی بالا است.
کابینت فلزی یا ورق سیاه، همان فولاد خام یا ورق آهن مسطح صیقل خورده است؛ که در دمای بالا تولید میشود. این ورقهها دارای رنگ نقرهای ماتی هستند و برخلاف نامشان سیاه نیستند. از آنجا که این نوع ورقههای آهن فاقد رنگ هستند، برای مناطق با آب و هوای مرطوب مناسب نیستند. برای رفع این مشکل درب این نوع کابینت را از چوب ام دی اف انتخاب میکنند؛ تا بر ماندگاری این محصول بیافزایند و نمای ظاهری آن را تا انتها حفظ کنند. قیمت کابینت آشپزخانه فولادی بسیار مناسب است.
از آنجا که شیشه عنصر جادویی و روشن کننده فضا محسوب میشود؛ استفاده از آن در کابینت رایج است. کابینت شیشه ای مدرن، در نمای ظاهری خود دارای طراحی تمام شیشهای است. در بعضی موارد نیز تنها یک قفسه یا یک بخش از کابینت را شیشه بندی میکنند. زیبایی این نوع کابینت زیاد است و نمیتوان از این همه جلوه بخشی عنصر شیشه در کابینت چشم پوشی کرد. استفاده از شیشه، در قیمت کابینت آشپزخانه تاثیر زیادی نمیگذارد؛ زیرا شیشه عنصر گران قیمتی نیست؛ مگر آنکه شیشههای با ضخامت بالا و با کارآیی زیاد سفارش داده شود.
از پی وی سی به دلیل آنکه عنصر ضد آب است در ساخت کابینت استفاده میشود. کابینت تمام PVC نوعی از کابینت است؛ که از پلاستیک فشرده پی وی سی ساخته شده است. البته به دلیل مزایای این ماده، از آن به عنوان لایه رویی جهت پوشش ام دی اف نیز استفاده میشود. قیمت کابینت آشپزخانه پی وی سی بسیار مناسب است.
حال که با ویژگیهای کابینتهای آشپزخانه در انواع سبک و متریال آشنا شدید؛ بدون شک انتخاب نوع کابینت آشپزخانه برایتان آسانتر خواهد شد. برای خرید این محصول از افراد متخصص و شرکتهای معتبر کمک بگیرید. هر نوع متریالی در بازار دارای جنس خوب و جنس فیک است. یک شرکت معتبر و دارای تخصص، بهترین نوع محصول را با کیفیت بالا و قیمت مناسب برایتان تهیه خواهد کرد. شرکت نوا در این زمینه دارای تخصص و تعهد کافی است و در تمام مراحل خرید کابینت آشپزخانه که شامل مرحله مشاوره، بازدید کارشناس، برآورد هزینه، طراحی کابینت، اجرای کابینت، نصب کابینت و خدمات پس از فروش کابینت است؛ همراهتان خواهد بود. جهت مشاوره یا برآورد قیمت با کارشناسان و مشاوران ما تماس بگیرد.
این مقاله با هدف بررسی قیمت کابینت آشپزخانه و شیوههای طراحی آن نوشته شده است. پس از بررسی انواع متریال مناسب کابینت، میتوانید بنابر سبک انتخابی و با کمک مشاوران ما بهترین گزینه را با توجه به نکات فیزیکی فضای موجود انتخاب کنید و اقدام به خرید کابینت آشپزخانه نمایید. در زمان انتخاب کابینت، همه شرایط محیطی و نیازمندیهایتان را مطرح نمایید؛ تا طراح کابینت آنچه میپسندید و نیاز دارید را، آماده سازی نماید. هدف ما برآورده کردن رضایت خاطر شماست.
سلام، چطور میتونم کمک کنم؟